Meny
Ägg och bacon

Äggröra på näringsdryck

Ägg och bacon är en klassisk rätt som är älskad av många. Med en flaska Fortini Multi Fibre i äggröran höjs näringsvärdet samtidigt som den klassiska smaken bibehålls. Starta dagen med en stadig frukost eller servera som en enklare lunch.

4 dl äggröra med näringsdryck:

  • 5ägg
  • 1 flaskaFortini Multi Fibre neutral
  • 1 mskvispgrädde (40 % fetthalt)
  • 1 tsksalt
  • svartpeppar
  • 1 mskfryst/färsk hackad persilja
  • 1 mskflytande smör & rapsolja (matfett på flaska)
  • Tillbehör:Toastbröd
  • Juice

Vispa ihop ägg och Fortini Multi Fibre Neutral. Rör i grädde, salt, svartpeppar och persilja och vispa lätt. Stek äggröran på medelstark värme i en stekpanna i flytande smör och rapsolja. Rör hela tiden i äggröran. Under tiden stek bacon i en annan stekpanna eller i mikron på (700 W) i några minuter. Servera äggröra och bacon tillsammans med nyrostat toastbröd och färskpressad juice. Äggröran kan förvaras i kylskåp i några dagar.

Tips! Överbliven äggröra kan användas som smörgåspålägg eller rulla in äggröran i ett mjukt tunnbröd.

Observera att näringsvärdet i Fortini kan försämras vid upphettning.