Meny
Amerikanska bananplättar

Bananplättar med näringsdryck

Det här receptet på bananplättar med näringsdryck är inspirerat av amerikanska pannkakor. Med en flaska Fortini Multi Fibre Banan i smeten får plättarna en god smak av banan samtidigt som innehållsvärdet ökar. Servera plättarna tillsammans med vaniljkesella, frukt och lite råsocker. Mums!

16 st små plättar eller 8 st större plättar:

  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 flaskaFortini Multi Fibre Banan (eller Neutral)
  • 2 mskflytande smör & rapsolja (matfett på flaska)
  • 1 stägg
  • flytande matfett till stekning
  • Tillbehör:
  • 1 burkvaniljkesella kvarg (250 g)
  • 2 dlananasbitar eller mangobitar (frysta eller färska)
  • 1 stlime (skalet)
  • 2 tskråsocker

Rör ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke. Blanda i Fortini Multi Fibre Banan, flytande smör och rapsolja och ett ägg. Vispa ihop till en slät smet. Stek plättarna i en plättlagg i flytande smör och rapsolja på medelstark värme (1 msk smet för varje småplätt). Till större plättar ca 2 msk smet som steks i en stekpanna. Stek ananasbitarna i en annan stekpanna i flytande smör och rapsolja tills de får färg. Riv över finrivet limeskal och strö på råsocker. Serveras ihop med plättar och vaniljkesella.

Observera att näringsvärdet i Fortini kan försämras vid upphettning.