Meny
Krämig laxpasta med dill och parmesan

Krämig laxpasta med näringsdryck

Fortinis krämiga laxpasta med grädde, parmesan och Fortini Multi Fibre Neutral är en populär maträtt som garanterat går hem hos både vuxna och barn. Smaklig måltid!

3-4 portioner:

  • 2 portionerfärsk tagliatelle
  • 1morot (medelstor)
  • ½rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 150 glax
  • 1 mskflytande matfett
  • 1 flaskaFortini Multi Fibre Neutral
  • 1 dlvispgrädde (40 % fetthalt)
  • 2 mskkoncentrerad hummerfond
  • ½ tsksambal oelek
  • ½citron (saften)
  • ½ dlfärsk/fryst hackad dill
  • ½ dlfinriven parmesanost
  • salt, svartpeppar

Börja med att koka upp vatten till pastan. Skala och skär morot, rödlök och vitlök i tärningar. Ställ åt sidan. Skär laxen i kuber ca 2×2 cm. Stek dessa i flytande smör och rapsolja någon minut på varje sida. Lägg i grönsakerna och låt steka med några minuter. Salta och peppra. Häll Fortini Multi Fibre Neutral, grädde, hummerfond, sambal oelek och citronsaften över laxen. Låt småputtra på svag värme i ca 5-6 minuter. Under tiden koka pastan. Häll av pastan och låt rinna av. Lägg pastan i stekpannan och rör runt försiktigt. Blanda i dill och parmesanost.

Observera att näringsvärdet i Fortini kan försämras vid upphettning.