toppbild-vad-ar-fortini

Näringsdryck för sjuka barn

När ditt barn är sjukt eller behöver något litet extra finns Fortini. Fortini är näringsdryck för barn från ett år och finns som milkshake, smoothie och "fruktghurt". Vid sjukdom är Fortini ett bra sätt att öka näringsintaget, så ditt barn kan fokusera på att återhämta sig.

Meny

När kan det vara lämpligt att ge barn näringsdryck?

Ditt barn behöver bra mat och balanserad näring för att växa och utvecklas på bästa sätt. I de allra flesta fall räcker den vanliga maten för att ditt barn ska få i sig det de behöver. Extra energi och näring i form av näringsdrycker för barn, är aktuellt vid längre tids sjukdom och efter att ditt barns läkare har bedömt behovet. Fortini näringsdryck för barn kan också drickas vid kortare perioder med t.ex. feber, halsfluss eller influensa.

Ge ditt barn en kyld Fortini eller varför inte frysa en av våra smoothies och servera som glass?

Fortini – ett bra sätt att öka näringsintaget vid sjukdom

Fortini bygger på många års forskning om näring för sjuka barn. Det är en näringsdryck utvecklad för speciella medicinska näringsändamål. Fortini finns i smaker som barn gillar och är ett bra sätt att öka näringsintaget hos ditt barn då den vanliga maten inte räcker till. Ett bra näringsintag hjälper nämligen ditt barn att återhämta sig när det är krassligt.

Se vårt sortiment

Nutricia är ett företag med lång erfarenhet av medicinska näringsprodukter för sjuka barn och vuxna. Sjukdom kan göra att man behöver få i sig mer näring och Nutricias näringsdrycker blir då ett välkommet tillägg till den vanliga maten. Nutricia ingår i ivsmedelskoncernen Danone.

Mer om Nutricia

Fortini serveras på sjukhus och finns på apotek. Men eftersom det finns cirka 1 300 apotek så kommer du förmodligen kunna hitta Fortini nära dig.

Här hittar du Fortini